вівторок, 2 червня 2020 р.

День батьків


День батьків 2020: 
    історія та традиції 



Не випадково День батьків відзначається тоді ж, що й День захисту дітей, адже – яке свято у батьків може бути без благополуччя власних дітей, і навпаки.

Загальновідомо, що сьогодні, 1 червня, відзначається Міжнародний день захисту дітей. Однак на самий початок літа також припадає інше чудове і дружнє сімейне свято – Всесвітній день батьків (Global Day of Parents). 

Історія появи Дня батьків

Всесвітній день батьків – відносно молоде свято. Воно було проголошене на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2012 року, і, починаючи з 2013 року, він відзначається щорічно "на честь батьків у всьому світі" у перший день літа. Це сьогоднішнє свято, як і дитяче, спрямоване на те, щоб нагадати людям про головні загальнолюдські цінності, захистити й затвердити ці пріоритети як основу міцної, здорової, високодуховної й моральної сім’ї. 

Традиції Дня батьків

 1 червня проводиться безліч заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей, а традиції святкування Дня батьків лише формуються. Найкращий спосіб відзначити це свято – зібратися всією сім’єю. Можна влаштувати вечерю, переглянути старі альбоми, а також зробити пам’ятну світлину. Якщо ж діти живуть далеко від батьків, то варто цього дня їм зателефонувати.


Немає коментарів:

Дописати коментар